zaterdag 10 november 2012

gezichts- en huidverzorging in de winter


Dat we onze gevoelige huid in de zomer moeten beschermen tegen al wat schadelijk is zoals de zon, wind, en andere factoren weten we ondertussen al wel. Aan het begin van de zomer staan alle magazines en blogs er vol van, maar dat we dat in de winter zeker ook moeten doen mogen we absoluut niet vergeten.

In de winter kunnen de koude , de wind en de temperatuurverschillen van buiten en de verwarming die aanstaan binnen, kunnen onze huid ook schaden. Het is daarom van essentieël belang om nooit je huidverzorging na de winter links te laten liggen, want ook nu heeft je huid extra aandacht nodig.
De noden van je huid kan erg verschillen van seizoen tot seizoen, pas je verzorging dus aan aan de omstandigheden van het moment zelf.

Zonnebrandcrèmes en producten met een SPF in verdwijnen na de zomer stilletjes aan naar de achterkant van het kastje. Niet zo slim, want je huid kan een heel jaar door, dus ook in de winter, te lijden krijgen onder de zon. Een dun laagje zonnebrand smeren is daarom helemaal niet slecht in de winter, en wanneer je nog eens een lekker ruikende zonnebrandcrème gebruikt zal dit je inneens mee doen denken aan het strand en de zon denken. Ook cosmeticaproducten met een SPF in helpen bij de bescherming tegen de schadelijke zonnestralen. Bij het koude winterweer krijgt ons gezicht het het zwaarst te verduren, al de rest kunnen we bedekken met dikke kleding en handschoenen.
Een vochtinbrengende crème die afgestemt is op jouw huidtype is erg belangrijk.
Vraag advies bij een schoonheidsspecialiste of in de parfumerie voor de meest geschikte dagcreme voor jou huidje.
De nieuwe Coldcream van Weleda geeft je huid dat extra beetje verzorging tegen het koude winterweer.
Binnekort te vinden in de drogisterij.

 
 
Een ander fijn winterkwaaltje zijn de gesprongen, gebarste, droge lippen met velletjes op.
Niet alleen is dit lastig en soms pijnlijk, maar ook helemaal niet mooi.
Blijf je lippen daarom in de winter goed scrubben voor het aanbrengen van lipstick en gebruik preventief een  vochtinbrengende ippenbalsem, liefst met een SPF in om je lippen ook te beschermen tegen de uitdrogende zonnestralen. Zowel mannen als vrouwen hebben hier baat bij.
Lippenbalsems vind je in alle kleuren, geuren, smaken, gewoon eventjes uitproberen en vergelijken welke jij het fijnste vind. Wanneer je op wintersportvakantie gaat koop je beter een lippenbalsem met een hogere SPF aangepast voor het weer aan.


Bijvoorbeeld deze nieuwe lippenbalsem van Weleda met SPF die je binnenkort in de drogisterij kan terugvinden.

Naast je gezicht en lippen kunnen ook je handen het hard te verduren krijgen in de winter.
Gebruik daarvoor altijd een vochtinbrengende handcrème. Ook handcrèmes vind je van elk merk, in elke prijsklasse, geur en substantie. Het is wat jij en je handen het fijnste vinden.
Droog na het wassen van je handen ook altijd je handen goed af en ga niet naar buiten met natte handen, dit kan het vocht uit je handen doen onttrekken waardoor je handen droog worden.



Heb jij nog tips tegen winterkwaaltjes in de winter?

2 opmerkingen:

Hafsah. zei

handige post! xx

Unknown zei

interessante post! leuk blog heb je. misschien kunnen we elkaar volgen? :)
xo Charlotte
- www.aliceroxy.blogspot.com