woensdag 5 oktober 2011

BTOTD #4 - oogpotlood

Het oogpotlood is een handig instrument, eenderzijds om een naturelle- look te creëren, anderzijds om een krachtige smokey-eye te zetten.
Het is een vrij goedkoop beautyinstrument, en verkrijgbaar in verschillende kleuren.
De meest populaire tinten zijn zwart en bruin.
Oogpotloden zijn er in alle prijsklasse, van alle merken, van Chanel tot Essence, en zowat alles wat ertussen zit. Behalve een simpel lijntje op de onderste en bovenste wimperrand kan je nog veel meer met een oogpotlood.

Een potlood kan echter verschillende structuren hebben.
Het kan vrij hard zijn, waardoor het ook niet veel kleur afgeeft, en het kan te zacht en te vet zijn waardoor het teveel pigment afgeeft en te romig is.
Voor beide gevallen heb ik vandaag een tip voor jullie!

Je kan het effect van oogschaduw creëren met een vet potlood, je kan een smokey eye creëren, wanneer je geen blush op zak hebt kan je bruin potlood bij hebt (zet enkele strepen op je hand, veeg deze uit, en wrijf de kleur met de toppen van je vingers op je wangen).

tips :
Wanneer je potlood te hard is, leg hem dan eventjes in de buurt van een warmtebron (of bij warm weer een minuut of 3 in de zon).
Let er uiteraard op dat het niet tè warm word is als je het gaat gebruiken!
 
Wanneer je potlood te smeuïg is waardoor het moeilijk werken is met het potlood, leg hem dan even in de diepvries(ongv. 3min) , laat het afkoelen, slijp het, hierna kan je weer fijne lijntjes trekken.



Geen opmerkingen: